Мъжете вилнеят с моторни резачки посред бял ден

Поголовна сеч с моторни резачки в столичния кв. „Люлин”. Неизвестни пристигат изненадващо и режат наред здрави дървета пред жилищен блок. За това ни сигнализираха потърпевши съкооператори, участвали в засаждането на фиданките. Към момента знаем, че полицията издирва извършителите на бруталните набези.

Отрязаха тополите, възпети от "Щурците" (ВИДЕО)

„Преди седмица отрязаха една част от рязането. Преди ден мъжете се върнаха и отрязаха друга част”, разказа Ели – живуща в близък блок. Двама от живущите в района чуват резачките при последния набез и се намесват. Злосторниците бягат, но по-късно мъж в черен джип се връща и заснема „подвига”. Дърветата са над 30 години.

Недоволство заради сеч на дървета край Черноморец

„За мен това е абсурд, вандалски акт, който граничи с престъпление. Образувано е досъдебно производство в полиция, надявам се в най-скоро време да бъдат разкрити виновните”, обясни кметът на района Милко Младенов.

Районът е граница между частен и общински обект. Собственикът на терена е подал сигнал за отрязването на дървета в обекта му. Главният архитект на София е отказал виза за строеж, именно защото на територията има жива растителност.