Това обяви Бойко Борисов

Официално! ГЕРБ издига Даниел Митов за министър-председател. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов.

Освен това от ГЕРБ са готови с кабинет, когато им бъде връчен мандатът. Самият Борисов е решил да се оттегли от двете места в парламента, от които е избран. 

„Искам да ви информирам за едно мое решение. То беше лично мое. Мисля, че в тази сфера – не само в партията, но и извън нея, имам най-много опит, но и успехи. Не случайно в лидерските двубои победих. Взех решение да се оттегля от двете места в парламента, от които ме избраха, а трябваше да се явя и да ги победя”, заяви още Борисов.  

Той коментира и защо не е предложен Томислав Дончев за министър-председател.

„Той каза: „Не искам и мен да ме намразят”. Защото в момента е много модерно да мразиш”, обясни Борисов.

 

На изборите Даниел Митов беше кандидат-депутат от гражданската квота на ГЕРБ. След като спечели депутатско място, той обяви, че ще стане и член на партията. 

Даниел Митов започва политическата си кариера в ДСБ, където през годините е заемал и поста на зам.-председател на партията. През 2012 година я напуска и се присъединява към „Движение България на гражданите“ на Меглена Кунева. През 2014 година Митов влиза и в изпълнителната власт като министър на външните работи в служебното правителство на Георги Близнашки. А след това – в кабинета „Борисов 2“ запазва поста си на министър на външните работи. 

Бойко Борисов мотивира избора си за това кой да е кандидат за премиер: „Много ясно искам да се види евроатлантическата ни ориентация”.

За председател на НС ще бъде предложена Цвета Караянчева, а за председател на ПГ на ГЕРБ – Десислава Атанасова.

„Успяхте да се справите и пак да сте първа политическа сила. Искам да сте много отговорни, особено по отношения на тези мерки, които ние въведохме - и 50-те лв. за пенсионерите, и за всичко друго”, обърна се още Борисов към депутатите на ГЕРБ в 45-ото НС.

Борисов: Ще подходим отговорно при предложението за правителство

Той коментира и политическите си опоненти.

„Държа да поздравя Слави Трифонов. Мислех, че освен нас, няма кой да бие БСП, но ето, че и той го направи. Слави Трифонов е безспорно най-успелият човек в шоубизнеса, но сега дойде на друга сцена. А на тази сцена трябва отговорност”, каза Борисов. „Ние с „Има такъв народ” може да приемем идеята за мажоритарни избори”.

„Ние не сме Христо Иванов да кажем: „Сваляме доверието си от кметицата на „Красно село”. И какво като го сваляш? Тя си е там и прави далавери. Христо Иванов сега има прекрасна възможност да събори всичко на Росенец, да видим дали ще го направят”, заяви Борисов.

Борисов: Няма да съм кандидатът на ГЕРБ за премиер

„Желая ви успех! Не се поддавайте на провокации! Не искам да бъдете като тях! Много скоро народът ще разбере какво си е избрал в тази си част”, обърна се още Борисов към актива на партията.

 

 

ВСИЧКО ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИЯ ВОТ ЧЕТЕТЕ ТУК