Това коментира премиерът на правителствено заседание

„Ще подходим отговорно при предложението за правителство. Българският избирател категорично ни постави на първо място. Всички опити на последните в класирането да се изкарват първи или най-значими... Това изобщо не е вярно. Тези, които казват, че би ни било страх от служебно правителство, се страхуват за демокрацията”. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на заседанеито на Министерския съвет в сряда. 

 

 

Той посочи, че служебно правителство има ролята да проведе честни избори.

„Благодарение на изключителната работа на всички в ЦИК и на Марияна Николова - да, вероятно има още какво да се желае, но страховете, които се опитаха да наложат, че едва ли не ще опорочим изборите или ще направим нещо незаконно, или недопустимо за нас, останаха една голяма лъжа”, допълни премиерът.

Борисов беше категоричен, че когато ГЕРБ получи мандат за съставяне на кабинет, от партията ще се отнесат най-отговорно към него.

„Нашите избиратели искат това. По-нататък има конституционен начин на действие”, поясни той.

Относно пандемията премиерът акцентира върху европейската солидарност, благодарение на която България ще получи 2,7 млн. дози от ваксината на Pfizer.

„За съжаление, виждаме как една по една ваксините биват опорочавани и хората се плашат. Дали е търговска война, или не - има кой да каже. Сега се говори за ваксините на „Джонсън и Джонсън”, които спряха договорите за ЕС”, коментира Борисов.

По думите му това може да попречи до известна степен на ваксинационния план, но засега хората били спокойни за препарата на Pfizer.

„Подготвят се договори за ваксини за 2022 и 2023 г. Щом ЕС се готви за такива договори, означава, че тази пандемия изобщо не се очаква да се размине лесно и да отмине”, заключи премиерът.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК