„Премиерът трябваше да дойде и да обясни защо неговият вицепремиер прави саботаж”, каза още тя

„Изслушването за Плана за възстановяване е изключително важно – трябваше да дойде премиерът и да обясни защо неговият вицепремиер прави саботаж. За нас е важно да направим това изслушване, за да разберем какво се случва по министерствата”. Това заяви депутатът от „Изправи се! Мутри вън!" Мария Капон в ефира на "Здравей, България".

„Когато искаш да направиш саботаж, винаги ще намериш причина”, категорична беше Капон.

Парламентът вика Бойко Борисов на изслушване

По думите й има срокове, в които има възможност за т.нар. ревизия – т.е. ЕК да каже своите забележки и те да бъдат отстранени. „Министерствата и работните групи са ги отстранили и са ги предали на координационното звено. Искаме обаче да видим точните забележки и този план да стане публичен”, коментира още тя. И допълни: „Мен ако питате, трябва Планът да се прати бързо, защото винаги може да има нотификации (т.е. корекции) по определени пера. Все още обаче има време да се обсъдят всички теми и да се види всичко, което не са направили".

Дончев: Оставям на следващото правителство да приеме Плана за възстановяване и устойчивост

„Не може в един такъв План за възстановяване и устойчивост заради пандемията да има основно саниране", заяви категорично Мария Капон.

„Не е нормално февруари да има ревизия, която вече е изпратена и тя да не е публична. Важно е и работодателските организации, и всички заинтересовани лица да го видят. Имаме време и това трябва да се случи сега", посочи още тя.

„Другите две изслушвания са за хазната. Важно е да разберем какво се случва с държавния бюджет. Ние ще вземем участие и по двете. За 5 дни, от 2 до 9 април, Борисов ни е "набутал" с 1 милиард. За мен и за „Изправи се! Мутри вън!" е важно да разберем как се случи това и какви са тези плащания”, коментира Капон.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК