Това е първа точка в дневния ред на утрешното заседание

Депутатите се събират отново в старата сграда на парламента. Заседанието е насрочено за 10 ч. сутринта. Първа точка от дневния ред е изслушване на премиера Бойко Борисов.

Народното събрание избра новия си председател (ВИДЕО)

Председателят на Народното събрание Ива Митева каза пред медиите, че ще се свържат с премиера във връзка с присъствието му утре в парламента. До края на деня тя ще подпише да има пълен достъп на медиите до всички части на сградата на парламента при спазване на противоепедимичните мерки.

Митева посочи, че ще внесат проект да няма Великденска ваканция и депутатите да заседават. Още повече, че става дума за два дни и няма нужда НС да бъде в почивка, предвид и дългия период, в която събранието не заседава заради предизборната кампания, добави тя.

На петъчното заседание ще бъде обсъден планът за възстановяване. В дневния ред влиза още и съставянето на 3 комисии - правна, финансова и здравна.

Ще бъде гласувано и предложението на Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!" за създаването на Комисия по ревизията, която да следи похарчените държавни средства за справяне с пандемия.

Депутатите ще заседават в старата сграда на парламента до приключването на ремонта в бившия Партиен дом, обясни Манолова. На утрешното заседание отново ще се гласува с вдигане на ръка, а не с електронната система, която е в новата зала на НС.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК