Руският опозиционер обяви гладна стачка преди три седмици

Руските затворнически власти решиха да прехвърлят в болнично отделение за затворници опозиционера Алексей Навални, който е в гладна стачка от около три седмици, предадоха Франс прес и ТАСС.

Жената на Навални е притеснена за него, след като го е посетила в наказателната колония

"Лекарска комисия реши Алексей Навални да бъде прехвърлен в стационар на областната болница за осъдени лица на територията на Трета наказателна колония във Владимирска област, която е специализирана в динамичното наблюдение на подобни пациенти", съобщи днес Федералната служба за изпълнение на наказанията.

Навални е изложен на риск от бъбречна недостатъчност след гладната стачка

"Към настоящия момент здравословното състояние на Алексей Навални се оценява като удовлетворително, той ежедневно е преглеждан от лекар. Със съгласието на пациента му е назначена витаминна терапия", се казва още в съобщението.

„Разбира се, че няма да му бъде позволено да умре в затвора, но мога да кажа, че г-н Навални се държи като хулиган. Той се опитва да наруши всички установени правила. Целта му е с всичко това да привлече вниманието към себе си. Днес казва, че лявата му ръка е болна, а утре кракът му, така че журналистите да обърнат внимание”, призова Андрей Келин, посланик на Русия във Великобритания.

Източник: БТА