Ще му го напомням всеки ден, заяви премиерът в оставка

„От практиката знам, че когато една партия се заеме първо с избирателния кодекс, никога няма успех за тях”. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов пред младежи от ГЕРБ.

Според Борисов  новите изборни правила няма да позволят нормално провеждане на следващите избори.

НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ: Ще гласуваме само машинно, пада ограничението за броя на секциите извън ЕС

„Депутатът Трифонов може би не разбра какво му направиха. Всички си отхвърлиха своите избирателни закони. Но от второто четене депутатът председател на партия Слави Трифонов носи цялата отговорност за провалените следващи избори. Това ще му го напомням всеки ден. Когато ги касират, ще го обвиня в задкулисие с Радев, че иска да държи държавата в диктатура. Нека ги приемат предложенията, гласувайте с 200 и се смейте за това, което ще причинят на държавата”, обърна се Борисов към членове на партията.

Румен Радев: Още e рано да се мисли за служебно правителство

„Защо настояваха толкова бързо да върнем мандата? Ние вчера в 07:30 правихме изпълнителна комисия, за да го върнем в 09:30 и президентът да използва деня да даде мандата на втората партия. Тя да ни обяви 1 месец след изборите кой ще е премиер и кои ще са министрите. Вече 1 месец след изборите не знаем какво ще правят. Хвърлиха се да правят комисии”, заяви Борисов. 

Преди това той коментира Мая Манолова, която вчера като председател на комисията по ревизия нахлу в „Булгартрансгаз” и поиска цялата документация по „Балкански поток”.

„Тя трябва да прави шоу. Тя трябва да говори ежедневно, ежеминутно, тази истерия да продължава. Да изпратят писмо до съответните агенции за това, което искат. Ще им ги сложат в папки, ще ги закарат в парламента под опис. Такива работи – дай ми флашката. Такива работи няма! Писмено! Ние сме правова държава, всичко ще им дадем. Не искаме оставка”, заяви Бойко Борисов.