Питат и изпълнителния директор на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов

Тричасов кръстосан разпит на енергийния министър в оставка Теменужка Петкова в парламента. Временната комисия, която прави ревизия на управлението на Бойко Борисов в последните 10 години, поиска цялата документация за газопровода „Балкански поток” и то на електронен носител.

Комисията по ревизията ще изслуша министри на Борисов

От дружеството работели денонощно, за да дигитализират всички над един милион страници документация. Не се ангажираха обаче с конкретен срок за предоставяне.

След серията от спорове на тема „енергетика”, изслушването на регионалния министър в оставка Петя Аврамова не се състоя, а се отложи с една седмица.

 

 

По време на третото заседание на Комисията основната тема бе „Балкански поток”. Депутати от различни парламентарни групи, председателят на комисията Мая Манолова и самата Теменужка Петкова влязоха в разгорещен диалог.

Комисията по ревизията започва проверка в 9 приоритетни сектора (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според министъра в оставка не може да се говори за злоупотреби по проекта „Балкански поток”, а цялата необходима информация ще бъде предоставена.

Изпълнителният директор на „Булгартрансгаз” Владимир Малинов заяви, че проектът е бил изцяло в интересите на държавата и е реализиран в пълен синхрон с европейското законодателство.

Вижте повече във видеото.