Д-р Иванов и д-р Чанева не са имали странични ефекти от препарата

„Следим всичко с голям интерес. Ние се ваксинирахме преди 4 месеца – имаме много висок титър на антитела и нулеви последствия като странични ефекти. Следим и информацията за „Спутник” и страничните ефекти. Тя също е векторна ваксина, но е по-различна от останалите”, разказа д-р Диян Иванов в ефира на „Здравей, България”. Той и съпругата му – д-р Йорданка Чанева, се ваксинираха с руската ваксина „Спутник V”.

РАЗКАЗ ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ: Българи се ваксинираха със "Спутник V" в Русия (ВИДЕО)

„Ако имаше странични ефекти след ваксината, това нямаше да остане скрито. В Русия има над 20 000 ваксинирани. Сериозни усложнения няма как да останат скрити, още повече, че това се следи от международни организации”, обясни д-р Чанева.

България започва преговори за ваксината „Спутник V”

Д-р Иванов разказа за независимо проучване в Унгария, което сравнява 5 различни ваксини. По всички показатели „Спутник V” е по-добра от останалите.  Сънародниците ни са се ваксинирали през декември. Вече имат сертификат, който да удостовери, че са имунизирани. В него са описани и при какви случаи трябва да се посети лекар. Има вероятност обаче тези сертификати да не важат при влизане в ЕС. В такъв случаи семейството ще трябва да си направи PCR – тест, който е напълно безплатен в Русия.

ПИТАЙ ЗА ВАКСИНИТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК