Според него по този начин партията е щяла да стане заложник

"Как се очакваше партия "Има такъв народ" да приеме фалшивата подкрепа от 160 депутати. Тази подкрепа е невъзможна, защото това е псевдоподкрепа", заяви от парламентарната трибуна депутатът от „Има такъв народ” Филип Станев. Според него по този начин партията е щяла да стане заложник. Филип Станев призова днес депутатите да работят по същество, а не да правят нелепи „сеири по медиите”.

НА ЖИВО: Парламентът с нов опит да приеме промените в Изборния кодекс

"Използвам трибуната на Народното събрание да ви кажа няколко безспорни, неподлежащи на съмнение факти. Първият е , че ГЕРБ, БСП и ДПС не приеха предложения дневен ред на парламентарното заседание. Затова нямаше такова заседание. Втори факт - всички народни представители сме изпратени да работим, да законотворим. Да предлагаме идеи и решения в името и в интересите на българския народ, а не да се саботира собствената работа на депутата, отредена му от Българската конституция", каза Филип Станев.

 

 

България на крачка от предсрочни избори, ИТН върна мандата на Радев (ОБЗОР)

Той обърна внимание, че вчера на поредното заседание на Министерския съвет в оставка, премиерът е казал, че заседанието на правителството, за разлика от парламента, работи. Станев обвини именно ГЕРБ, че заседанието се е провалило.