Според него от "Демократична България” са имали по-голяма възможност за правителство

„С връчването на мандата на БСП президентът показа, че иска да има предсрочни избори”, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в „Карай направо”. Според него парламентът е в задънена улица, тъй като той  не бил в състояние да излъчи парламент. Биков е на мнение, че това е довело до политическа криза.

БСП ще върнат мандата на президента още при връчването му (ВИДЕО)

„Не мисля, че БСП могат да получат подкрепа. Моето мнение е, че „Демократична България” имаха по-голяма възможност да сформират правителство около някаква своя програма, дори и то да е имаше някакъв временен характер”, смята Биков.

Той подчерта, че сред ангажиментите на програмата на ГЕРБ било възстановяване на политическия диалог, но от БСП не им били предлагали подобни.

„Цялото общество в момента вижда резултатите от изгарянето на всички мостове и разрушаването на политическия диалог, което усърдно беше правено през последната година. Сега ни предстоят много трудности. Всеки носи своята вина, трябва да видим кой къде е сбъркал и да поправим грешките си. В момента смелост е да говориш с другите”, добави Биков.

Румен Радев: Надявам се, че БСП ще опитат да съставят „кабинет на демократичната алтернатива“

Депутатът от ГЕРБ изрази мнението, че ревизията на Изборния кодекс ще доведе до провал на изборния процес.

„Това, което гласувахме в парламента, в България никога не го е имало и никога не се е правело по този начин. Писан за една нощ, приет за една нощ, без никакво обсъждане с изборни специалист и с хора, които разбират от това, без обсъждане на препоръките от Венецианската комисия. Нашите опоненти в голямата си част в края на деня не знаеха за какво гласуват. Това е законодателна катастрофа. Никога по такъв начин не е посягано към този най-важен закон”, каза още Биков.

Целия разговор гледайте във видеото.