Той проявява неуважение към местните традиции и ценности, смятат местните власти

Канадски гражданин, предлагал "оргазмени" йога практики, беше изгонен от остров Бали, след като индонезийските власти прецениха, че той проявява неуважение към местните традиции и ценности, съобщи АФП.

ЗДРАВЕ ЗА ШАМПИОНИ: Йогата в борба с вируса и стреса

Кристофър Кайл Мартин бе депортиран от Индонезия в неделя. Той рекламирал онлайн практиката си "Тантричен оргазъм за цялото тяло" с такса от 24 долара. Рекламата станала много популярна в социалните мрежи и предизвикала гнева на консервативни групи.

"Тази дейност потенциално вреди на репутацията на Индонезия и Бали като туристическа дестинация и е проява на неуважение към традициите на остров Бали", каза губернаторът на Бали на пресконференция в неделя, на която присъства и Мартин под надзора на имиграционните власти. "Ако искате да се върнете тук, ще трябва да уважавате традиците", обърна се губернаторът към канадеца.

Аквариум в Хонконг предлага йога с акули (СНИМКИ)

От имиграционната служба потвърдиха, че Мартин, който е пристигнал в Индонезия през април с туристическа виза, е бил депортиран за неуважение на местната култура и традиции. Според имиграционните власти Мартин твърдял, че йога занятията му не включват никаква сексуална дейност и се концентрират основно върху техники на дишане. Курсът му обаче бил отменен.

Властите на остров Бали са изгонили десетки чужденци за неуважение на свети места на острова или за нарушение на ограниченията заради Ковид-19. Миналата година сирийски инструктор по йога беше изпъден от Бали заради събирането на много хора на едно място в противоречие с коронавирусните ограничения. 

Източник: БТА