Според психолога Ина Антонова стрелецът е изгубил надежда

„От лични до служебни могат да бъдат причините за една стрелба. В такива случаи като този от вчера обикновено причината е ревност. Гневът е прераснал в някакъв акт. Мъжете реагират агресивно, чрез действие, а жените – чрез конфликт. Те решават вербално проблемите си”. Това каза в ефира на NOVA психологът Ина Антонова в коментар за стрелбата в столичното метро, при която мъж стреля по жена и се самоуби.

Простреляната в метрото е в много тежко състояние

Специалистът обясни, че гневът е устойчива емоция и може да е продължил дълго време. Според нея със сигурност има някакви действия, които предхождат случилото се на метростанцията.

„Винаги има някакво предупреждение, нещо, което тлее и нараства. Тук не говорим за импулс, а за безнадеждност. Вероятно човекът е опитал няколко други подхода преди да прибегне към този. Не можем да говорим за сериозен психичен проблем, защото имаме самоубийство – това е отнемане на живота заради съвест”, обясни още Антонова.

Жертва и ранена жена след стрелба в метрото на "Летище София" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тя е на мнение, че вероятно стрелецът е отправял заплахи и предупреждения към жената. Според нея обаче жертвата не е подала сигнал, тъй като отношенията им са били тайни. Подобна версия за случилото се е възможна, ако двамата са имали лични отношения.