Екшънът се разигра малко след 14.00 ч.

Стрелба на станция “Летище София” вдигна на крак полиция, жандармерия и Спешната помощ в столицата. Мъж и жена бяха намерени от машинист в безпомощно състояние в едно от влакчеттата. Оказа се, че мъжът е стрелял по жената, след което е насочил оръжието към себе си. Разследващите вече са изяснили самоличността им, но не я разкриват, докато не информират близките им.  

Ясно е, че мъжът е 63-годишен, а жената – 56-годишна. По камерите ще се установява дали са се качили заедно в метрото. Стрелецът е бивш военен, работил е в много охранителни фирми. По информация на NOVA жената е щяла да пътува за чужбина. Двамата имат семейства с деца, нямат роднинска връзка. Няма информация да са живели заедно.

След стрелбата жената е откарана в болница "Св. Анна". От там заявиха за NOVA, че тя е в много тежко състояние с три огнестрелни рани - една в главата, една в гърдите и една в корема. Била е оперирана, като от тялото й са извадени два куршума.

Все още има сериозна опасност за живота й. Тя е настанена в интензивно отделение.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

 

„Жената е в кома. Има реална опасност за живота й в следствие на раните. Една от тях е в главата с входно-изходно отвръщие. Другата рана е в дясна гръдна половина. Всяка рана е животозастрашаваща. В болницата са извършени реанимационни мероприятия в противошокова зала”, обясни директорът на лечебното заведение д-р Славчо Близнаков.

 Деца и учител убити при стрелба в руско училище (ВИДЕО)

 

 

 

 

Сигналът за стрелбата е подаден около 14.15 часа. На място са изпратени три линейки. Няма свидетели на престъплението.

„Получихме сигнал за двама окървавени души. Веднага е тръгнала една линейка, а след нея - още две. На място екипите установяват мъж, който е починал и жена в много тежко, критично състояние”, съобщи за NOVA говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

 

 

По информация на прокуратурата не става въпрос за терористичен акт, а по-скоро за битов скандал.

Пистолетът, с който е извършено престъплението, е законно притежаван. 

Мъж уби съсед и се барикадира в дома на майка си (ВИДЕО+СНИМКИ)