Смешен е плачът за актуализация за бюджета, смята Деница Сачева

Президентът Радев държи в плен българските институции. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов на брифинг пред централата на партията.

Той отговори на интервюто пред БНР на президента Румен Радев. В него държавният глава обвини управляващите, че са заложили няколко капана и те ще бъдат активирани дистанционно в един момент.

„Служебният кабинет има 2 приоритета – да организира честни свободни избори и да осигури функционирането на администрацията до съставянето на следващ редовен кабинет. Никакви други приоритети не могат да се обсъждат преди да има парламентарно мнозинство и правителство”, заяви Митов.

Според него в интервюто си пред БНР Радев е атакувал в личен план представители на ГЕРБ, защото няма аргументирани отговори на поставените от ГЕРБ конкретни политически въпроси. „Защо, г-н президент, и до ден днешен криете декларацията на Б9? И какво целите с това криене? Защо не сте заели все още позиция по случая Навални? Защо не сте заели ясна и категорична позиция по разкриването на шпионската мрежа в полза на Руската Федерация на територията на Република България“, попита Даниел Митов.

Радев: Не искам да мисля, че ще отидем на трети парламентарни избори тази година

Според предложения за премиер от ГЕРБ Митов очевидно е имало координация между президента и политически партии, за да не разговарят с ГЕРБ. Той сподели, че визира „Има такъв народ“, ДБ и БСП.

Деница Сачева от своя страна увери, че всички социални  плащания на бюджета са гарантирани.

"Смешен е плачът за актуализация за бюджета, защото всички плащания са обезпечени", обясни тя.