Турският президент квалифицира като "зверство" случващото се в Палестина

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря днес по телефона с папа Франциск, с когото обсъди израелско-палестинския конфликт, предаде Анадолската агенция.

Изминалата неделя е била най-кървавият ден от началото на бомбардировките в Израел

Ердоган е казал на светия отец, че неговите продължаващи послания и реакции по отношение на израелските атаки срещу палестинците ще помогнат за мобилизиране на международната общност, както и на християнския свят.

Турският президент квалифицира като "зверство" случващото се в Палестина и заяви, че адресат на действията на Израел не е само палестинският народ, но и цялото човечество, включително християни и мюсюлмани, информира "Дейли сабах".

Ердоган подчерта още, че ограничаването на свободата на богослужение от страна на Израел, който блокира достъпа до джамията Ал Акса и църквата Възкресение Христово в Ерусалим, подкопава човешкото достойнство и застрашава регионалната сигурност.

Според него цялото човечество трябва да се обедини срещу "незаконните и нехуманни практики на Израел, които нарушават също и статута на Ерусалим".

Поредна кървава нощ в Близкия изток (ВИДЕО)

По думите на турския президент Турция остава ангажирана в интензивна дипломатическа дейност, за да възпре Израел и да осигури той да бъде наказан за действията си, а Съветът за сигурност на ООН не е успял да демонстрира нужната отговорност

Ако международната общност не накаже Израел, който извършва престъпления срещу човечеството, палестинците ще продължат да бъдат избивани, е казал още Ердоган.

Източник: БТА