За измамата сигнализираха от неправителствена организация, оказала помощ

Жена от София събира средства, въпреки че е получила изцяло ремонтирана и обзаведена квартира. За злоупотребата ни сигнализираха от неправителствената организация „Подай ръка, заедно за по-добро бъдеще”. Те установили, че младата майка периодично пише постове с молба за помощ.

"Дръжте крадеца": Откраднаха кутия за набиране на средства за дете с аутизъм

В същото време отказвала да започне работа. Доброволци са ремонтирали изцяло квартирата й и са платили наема до края на годината. Дарили са домакинска техника, храна, дрехи за децата й. Дали са й пари на ръка. Впоследствие разбрали, че въпросната жена не само, че пише постове, но е лъгала и други представители на неправителствени организации.

Откраднаха пари от кутия за дарения в джамия

"Жената беше включена в кампания за хранителни продукти по Великден. На 30 април на Елеонора Мишовска бяха предоставени хранителни продукти", разказа преседателят на сдружението "Подай ръка, заедно за по-добро бъдеще" Радостин Георгиев. По думите му при извършената проверка от страна на организацията дали всичко е наред с продуктите, става ясно, че след разразил се семеен скандал със съпруга й - тя, нейните две деца и възрастна жена, остават на улицата. 

Деца пребили и ограбили двете жени във Врачанско

"Предприехме действия да помогнем, след като чухме разказа, и поехме разходите по настаняването й в квартира и осигуряването на нормални условия на живот", подчертава Георгиев. 

Повече гледайте във видеото