Тя е била поставена във фризьорски салон, откъдето са откраднати и скъпи предмети

Пореден обир на салон за красота във Варна. Този път освен, че крадците са задигнали почти всичко вътре, са обрали и кутия за дарения с пари за дете с аутизъм. Сигналът е от зрители в рубриката ни „Дръжте крадеца”.

„Дръжте крадеца”: Мъж задигна кутия с дарения за болна жена

Детето се нуждае от ежемесечни грижи и скъпоструващи терапии, а собственикът на салона за красота е решил да помогне за каузата, като постави там кутия за дарения. След обира обаче парите в кутията липсват, а полицията издирва извършителя на престъплението.

Всичко се случва във варненски салон за красота вечерта в неделя срещу понеделник, когато крадци влизат вътре и обират по-голямата част от инвентара. Управителят на салона споделя, че това не е първото посегателство, но до този момент са били откраднати малки и незначителни неща.

Съдът определи мярка "задържане под стража" за младежа, откраднал кутия с дарения

Престъпниците обаче не се задоволяват само със скъпите инструменти и козметични продукти, а взимат и парите от кутия за дарения за болно дете.  

„Тъй като е запечатана кутията, няма как да се преброят парите, но долу-горе мисля, че около 100 лв. е била сумата”, смята собственикът на салона Диан Георгиев.

В кутията са събирани пари за лечението за малкия Гого. Той е с диагноза детски аутизъм и се нуждае от редовни терапии, за да подобри състоянието си. А майка му е възмутена от случилото се.

Задържаха двама мъже, откраднали пари от кутия за дарения в Дряновския манастир

„Не ми стана приятно, натъжих се, предвид, че се стигна до това и върху наша кутия да се посегне. Стана ми тъжно и за собствениците, че трябва да преминат през това. Силно се надявам да се намерят нещата, и злосторниците и те да се намерят и да си получат заслуженото”, каза Диана Петрова.

В салона за красота ще продължат да събират пари за детето, но този път управителят възнамерява да сложи и видеонаблюдение. Въпреки случилото се майката е категорична, че ще продължи с кампанията за събиране на средства.

„Имаме кампания за Гоги. Събираме средства за неговите терапии, защото ние изпитваме финансово затруднение с баща му и ще помоля, който може да ни помогне. Надявам се повече да няма такива случаи - посегателства над кутии за деца”, добави Диана.