За наглата кражба сигнализираха наши зрители

Кутия с дарения бе открадната в Казанлък. В нея е имало събрани над 500 лева. Парите са за лечението на Зара Халачева, която страда от бъбречна недостатъчност.  Майка е на 15-годишно дете.

Кражбата е станала в центъра на града. Една от кутиите била поставена в заведение, чийто служители са възмутени от случилото се. Те, заедно със стотици казанлъчани, са съпричастни към кампанията, с която трябва да бъдат събрани пари за трансплантация в чужбина.

"Дръжте крадеца": Мъж обра магазин във Варна (ВИДЕО)

Кутията изчезнала в събота, след края на работния ден.Служителите в заведението за бързо хранене са разпознали крадеца. Това е криминално проявен младеж.

„Тъкмо си тръгвах от работа. Крадецът беше в заведението. Хората тук го познават. Издебнал е подходящ момент – вижда се как се оглежда, взема кутията и си тръгва. Колегите са сигнализирали в полицията в момента, в който са разбрали за кражбата”, заяви е ефира на „Здравей, България” Кирил Димитров, служител в заведението.

 

 

Крадецът е разпознат като Карло – криминално проявен мъж. Лежал е в затвора и за убийство. От полицията заявиха, че той е установен, но все още не е задържан, защото се укрива. Обявен е за общодържавно издирване.

39-годишната Зара Халачева, за която се събират средства за лечение е на хемодиализа.  Определена е дата за трансплантацията в средата на април, като средствата са за престоя в болницата и пътуването до там.

Повече гледайте във видеото

Репортер: Георги Манев