От ГЕРБ искат незабавно всички документи да бъдат разсекретени

Аферата с подслушването на политици се заплита. Бившите управляващи излязоха с критики към настоящите и ги обвиниха, че с действията си са част от предизборната кампания на президента Румен Радев.

Според ГЕРБ атаката срещу спецслужбите била заради „разбитите шпионски мрежи у нас”. В петък от партията определиха като „груба манипулация“ информацията за СРС-та без доказателства към нея. Ден по-късно настояха истината да стане публично достояние.

Скандалът с подслушването на политици се разраства (ОБЗОР)

„Когато си казал по медиите, че има такова нещо, трябва да кажеш имена, трябва да покажеш документи, трябва да потърсиш отговорност. Министърът на вътрешните работи участва в предизборната кампания. Ставаме свидетели на активно мероприятие, организирано от милиционери от деветдесетте години”, каза Тома Биков от ГЕРБ.
 
„Служебното правителство постепенно и съвсем очевидно се превръща в предизборен щаб на президента Радев ", заяви Даниел Митов от ГЕРБ. 

Освен служебния министър Бойко Рашков, от ГЕРБ атакуваха и съпредседателя на „Демократична България” - Атанас Атанасов. Именно той пръв изнесе информацията, че 32-ма политици са подслушвани преди изборите на 4 април.

„Идват избори и г-н Атанасов отново обявява, че някой бил подслушван, после се установява, че нищо от това, което е казал не е истина”, заяви Митов.

Пеканов за подслушването на политици: Подобни властови подходи са неприемливи

 

Бившите управляващи разкритикуваха и атаките към българските спецслужби. И представиха своята трактовка за това каква е причината.

„Шефовете на служби са атакувани, защото разкриха руската шпионска мрежа - това не може да им прости Румен Радев, това не може да им прости Бойко Рашков”, категоричен бе Митов.

От правителството отказаха да коментират твърденията на ГЕРБ. 

 

По-рано обаче пред NOVA вицепремиерът Атанас Пеканов определи като неприемливо незаконното използване на СРС-та срещу политици.

„Всичко това е доста притеснително. Проверките трябва се извършат бързо и да разберем дали са се случвали такива неща”, каза Петканов.
 
Вицепремиерът изрази очакване резултатите от проверките по случая да са налице в най-кратки срокове.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА "БРЪМБАРГЕЙТ" ЧЕТЕТЕ ТУК