Седемте полицаи са арестувани за връзки с престъпния свят

Седемте полицаи, арестувани за връзки с престъпния свят в Пловдив, застават пред съда. При акцията  преди дни бяха задържани 6-ма полицаи и началникът на 3-то РПУ в града. Самуил Хаджиев и соченият за негов приближен Атанас Качаков ще бъдат докарани в съда след 13 часа. Тогава ще започне и делото срещу тях, както и срещу двама души от криминалния контингент, които също са обвиняеми.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA В АВАНС: За какво са обвинени арестуваните полицаи от Пловдив?

Срещу полицейския началник прокуратурата е повдигнала три обвинения. Според държавното обвинение Хаджиев и неговият подчинен са направили опит да откраднат половин тон марихуана от склад на фирма, която има право законно да я произвежда за медицински цели.

Арести на полицаи в Пловдив (ВИДЕО)

Освен това Хаджиев е обвинен, че е принудил под натиск свой подчинен – разследващ полицай, да извърши обиск и конфискация на стока в база на фирма, без да има извършено законово нарушение. Полицейският началник е обвинен и, че в джипа му са намерени 50 бойни патрона, съхранявани в нарушение на правилата.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA В АВАНС: За какво са обвинени арестуваните полицаи от Пловдив?

„Убеден съм, че става въпрос за някакво абсолютно недоразумение и грешка в Окръжна прокуратура – Пловдив. Как може разумен човек да приеме, че ще се извършва приготовление за кражба на марихуана, в присъствието на областния директор на ОДМВР – Пловдив?  Не мога да си обясня защо прокуратурата не е положила необходимите усилия да бъде разпита г-н Рогачев. Ще пледираме за това, че Хаджиев трябва да бъде освободен незабавно без никаква мярка за неотклонение”, заяви адвокат Димитър Марковски – защитник на задържания началник.