Новината обяви Наско Сираков

Исторически ден за футболния „Левски”. Клубът ще има нов собственик, а отборът е спасен. Тази новина обяви досегашният мажоритарен акционер на „сините” Наско Сираков навръх 107-ата годишнина на столичния клуб.

„Това са преговори, кореспонденция от повече от шест месеца. Всичко е завършено и е в ръцете на адвокатите, които от четири дни работят. „Левски” ще има нов собственик! Искам да кажа какво сме се договорили. Поема всички задължения на клуба, осигурява издръжка, достатъчна „Левски” да се върне там, където му е мястото. Приоритет №1 е построяването на нов европейски стадион по най-бързия начин”, обясни Сираков.

„Човекът няма нищо общо с политика. Англичанин е, бизнесът му е ситуиран в Ню Йорк. От тази гледна точка общността може да е спокойна. Неговото желание е след три месеца да започнем изцяло строеж на нов стадион. Искаме до две години да имаме европейски стадион, който ще е основата на пътя на „Левски” към Европа, където ни е мястото", заяви легендата през сълзи. 

„По желание на бъдещия нов собственик, аз ще остана президент на клуба и ще отговарям за спортно-техническата част. Футболът е бизнес, никой не идва и не инвестира 100-150 млн. евро за това, че са ми много хубави сините очи. Затова се налага акциите да се прехвърлят. Това не може да стане за един ден. Всяка една точка по инвестиционния план, ако не се спазва, акциите ще се върнат при мен. Това е една гаранция за „Левски” и за всички вас. Човекът е абсолютно съгласен с това”, посочи още Сираков.