Исканията за проверка ще бъдат депозирани днес

Председателят на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова и представители на коалицията внесоха искания за проверка дали са били подслушвани. Исканията бяха депозирани в Бюрото за контрол на СРС-тата. 

От „Изправи се! Мутри вън!” Искат да получат отговор на въпроса  - имало ли е незаконни подслушвания на опозиционни политици по време на предизборната кампания. Председателят на коалицията Мая Манолова каза, че що се отнася до нея,  тя иска да разбере и дали е била подслушвана по време на кметската надпревара в столицата. От „Изправи се! Мутри вън!” заявиха, че имат данни за унищожаване на доказателства.

„Ние в момента очакваме шефовете на служби да проверят сами себе си и да покажат публично, че са нарушавали закона, а това няма как да се случи. След като влезем в 46-ия парламент, една от първите комисии, които ще създадем, е анкетна комисия за проверка на скандала със СРС-тата. Със сигнал на парламентарната комисия няма кой да откаже достъп и до регистрите в страната, и да се направят проверки за това унищожавани ли са доказателства”, каза Мая Манолова.

Спецсъдът не е разрешавал подслушване на Стефан Янев и други политици

Първо от „Демократична България” заявиха, че имат данни за незаконно подслушване на политици по време на предишната кампания за вота на 4 април. По-късно вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди, че политици са били подслушвани от две служби - ДАТО и ДАНС.

По-рано днес стана ясно, че от Специализирания наказателен съд не е издавано разрешение за прилагане на специални разузнавателни средства спрямо настоящия министър-председател Стефан Янев, нито спрямо лица от политически формации, споменати в медиите.

Марешки: Предполагам, че съм един от основните подслушвани

В ефира на „Здравей, България” тази сутрин лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки изказа предположения, че е бил един от подслушваните политици. Според него това се е случвало след президентските избори през 2016-а година.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА "БРЪМБАРГЕЙТ" ЧЕТЕТЕ ТУК