Причината - силовият министър получил сигнал с „ужасяваща информация”

Вътрешният министър Бойко Рашков подава сигнал в прокуратурата срещу бившия министър-председател Бойко Борисов.

Причината - силовият министър получил сигнал с „ужасяваща информация”. Последва незабавна реакция от председателя на ГЕРБ.

Пред журналиста Сашо Диков, Бойко Рашков съобщи, че при него е отишъл човек и му разказал как Борисов го е заплашвал  че: "има жена и деца и семейство, които няма да разберат дали не ядат неговото месо." 

Бойко Рашков подава сигнал срещу Борисов в прокуратурата

Коментар днес дойде и от Борисов, който по време на включване за Facebook каза, че според него обвиненията от страна на служебното правителство са, за да се заглуши темата с подслушванията. 

Служебният  вицепремиер и вътрешен министър е категоричен – има данни срещу бившия вече премиер Бойко Борисов, заради които трябва да сигнализира прокуратурата.

„Днес пристигна при мен един човек, който такива ужасяващи неща ми каза, че аз не знам къде живеем в каква държава или сме живеели”, заяви Рашков.

Коментарът на Бойко Борисов дойде от Facebook. По време на  партийна среща, екс премиерът каза, че зад тези думи, вижда опит да се заглуши темата с подслушванията.

"Вече мина седмица, в която беше обвинено правителството и службите в подслушване. И до ден днешен няма нищо реално, защото не е имало. И те толкова се объркаха, толкова вече се паникьосаха, че трябва много бързо да съшият нещо. Да направят някаква компилация. Да направят някакъв нов „Костинброд“ или каквото и да било. И в желанието си това да го сторят, дори ни нарекоха „бивши хора“. Това е израз, използван в Съветския съюз, когато са унищожили целия цвят на нацията си и същото е било и тук в България при окупирането от комунистите през 1944 г.",заяви Борисов.

Борисов за подслушванията: Толкова се объркаха и паникьосаха (ВИДЕО)

Така, като чувам, най вероятно ще съм изял някой човек вече. Само това не са ми пришили. Това в България е правено 44-та година. И тогава дядо ми е бил кмет на едно село, тук до София, са го пребили с тояги и са го убили. И са написали в смъртния акт, че е починал от червен вятър. Същите тези, които в момента. Радев – от БСП издигнат, Рашков е от БСП, всичките са от БСП там. И фабрикуват в момента, трябва да направят лъжа. Трябва да направят нещо, за да избягат от това, в което се натикаха, защото хората вече не им вярват за тези подслушвания, добави той.

"Много искат да ме арестуват. Те това искат. Да идват сега по-рано, че после като тръгна по страната, ще им е по-трудно. Това сега правят, по това работят, защото друго не могат да измислят. Видяха, че с политически методи не могат да ни победят.

Няма да им се плашите. Целта съм аз. За това се боря, ГЕРБ да я има, когато мен ме няма. Още дълги години да ги тормозите комунистите. Искам вие да сте бастиона на демокрацията, защото в този преврат, който става в момента, няма нищо законно", каза още лидерът на ГЕРБ.