Вижте какво още каза той в студиото на „Събуди се"

„Вярвам във върховенството на закона и държа той да се спазва. Проверките във военното министерство не са „ровене", а проверка на законосъобразността на действия, които са извършвани и продължават да се извършват”. Това заяви служебният министър на отбраната Георги Панайотов в студиото на „Събуди се".

Каракачанов към Панайотов: Не са възлагани обществени поръчки без конкурс

„Част от проверките са докладвани на прокуратурата и ще чакаме нейното становище”, каза още той.

По думите му проверките във ведомството от 2018 г. и 2019 г. са назначени от Красимир Каракачанов.

Панайотов: Военното министерство е кредитирало частни фирми с пари от бюджета

„Една проверка продължава месец-два, не по-малко. Аз съм служебен министър от 12 май. Рано е още да излязат резултатите от проверките, които са назначени от мен. Тази проверка на Главна дирекция „Инфраструктура на отбраната” е била назначена от Каракачанов и той е бил запознат с нейните резултати, коио са смущаващи”, посочи Панайотов.

И допълни: „Защо той не е информирал за тези резултати, аз не знам”.

Той коментира и наложените санкции от САЩ по закона „Магнитски”. „САЩ водят борба срещу корупцията. Това е техен закон, те са си го измислили и те го спазват. Защо се е получило така, че държава, която е на 10 000 км от България разполага с достатъчно информация, за да включи в списъка съответните лица, а България не разполага с така информация, не знам. Във всички случаи това е учудващо”, каза Георги Панайотов.

Целия разговор гледайте във видеото.