„През последните сезони участниците са все по-креативни и готвят с много сърце и душа“, споделя топ готвачът

Вкусът на детството

„Моята баба беше изключителен готвач. Готвеше само с масло, също като мен. Но никога няма да забравя нейната супа топчета. Беше феноменална. Правеше също уникални сарми и пиле с ориз.“

За промяната в българския вкус през годините

„В наши дни хората пътуват много – откриват нови храни и вкусове. А това носи и много нови рецепти. Глобалният свят е отворен за всички.“

„Черешката на тортата" завладява с артистичен чар

„В „Черешката на тортата“ вкусовете през годините със сигурност са се променили. Участниците започнаха да бъдат много по-креативни, по-взискателни към храната. Показват най-доброто от себе си. През последните сезони готвят с много сърце и душа, което лично на мен много ми харесва. Все по-трудно успявам да ги разкритикувам.“

„Най-големият проблем за заведенията по-време на пандемията беше, че ние изобщо не работехме. Бяхме абсолютно затворени, както бяха и много други отрасли. Огромен проблем беше фактът, че персоналът се пренасочи към други професии. Няма да крия, че в момента ние работим с 50-60% от капацитета си. Което означава, че няма как да наваксаме за един месец. Ще ни трябват поне две-три години, а и няма персонал.“

Повече информация можете да откриете на сайта на предаването, както и на официалната му Facebook страница.