Първоначално единият експрес е дерайлирал

Два експресни влака са се сблъскали рано тази сутрин в Южен Пакистан, съобщи Асошиейтед прес. Според полицията и членове на спасителните екипи са загинали поне 25 пътници.

Първоначално единият експрес е дерайлирал, а малко след това другият се е ударил в него, съобщи Усман Абдуллах, полицейски служител в окръг Готки на провинция Синд, където е станала катастрофата. Той допълни, че жители на околните села, спасители и полицаи транспортират загиналите и ранените пътници до близките болници.

Тежка влакова катастрофа в Тайван с десетки жертви и ранени (СНИМКИ+ВИДЕО)

Между 15 и 20 пътници все още са блокирани в останките на първия влак, каза Умар Туфаил, полицейски началник в Готки. Засега не е ясно какво е причинило дерайлирането и последвалия сблъсък.

Местен жител е казал пред пакистанската телевизия Geo News, че ранените са около 100 души. Той самият е преброил телата на поне 30 жертви при спасителните операции.
Някои от ранените са в критично състояние.

Железопътните инциденти са чести в Пакистан, където серия от правителства обръщат малко внимание на нуждата от модернизация на зле поддържаната система за сигнализация и остарялата инфраструктура.

Източник: БТА