Той е бил с повдигнато обвинение в момента, когато спецпрокурори са влезли в кабинета му

Висшият полицай Ангел Папалезов е бил с повдигнато обвинение още от 1 юни вечерта, обявиха днес от спецпрокуратурата. Тогава нейните членове обискираха кабинета му в Главна дирекция „Национална полиция”. По думите им, имало данни, че като шеф на сектор „Културно-исторически ценности” в Главна дирекция национална полиция той е осигурявал чадър над бизнесмена Васил Божков. Папалезов не е бил задържан, мярката му за неотклонение е „подписка”, допълват от спецпрокуратурата.

СЛЕД АКЦИЯТА: Повдигнаха обвинение на шеф в „Национална полиция”

На този етап от прокуратурата не коментират информацията, че част от монетите, намери в кабинета на Папалезов, всъщност са копия на оригинали, продавани като сувенири в музеите.

„На този български гражданин към момента вече  е предявено обвинение за участие в организирана престъпна група с користна цел. Пряката цел на групата е трафик и държане на движими културни ценности, но също така и извършване на пране на пари. Много държа да отбележа, че лидер на тази група по това досъдебно производство е г-н Васил Божков”, заяви Валентина Маджарова, ръководител на спецпрокуратурата.