Най-вълнуващото футболно събитие това лято стартира тази вечер

Най-вълнуващото футболно събитие това лято – UEFA EURO 2020, стартира тази вечер. След като бе отложено с 12 месеца, заради световната пандемия, Европейското първенство ще стартира в 22 часа с мача на откриването между Турция и Италия. Дебют в домакинството на Европейското първенство по футбол ще направят 7 града и 6 държави. А финалът ще се проведе на 11-ти юли в Лондон.

Повечето от общо 600 играчи са познати на зрителите. Но първенството е шанс за някои млади футболисти да се докажат на световната сцена и да направят своя пробив. Кои са новите звезди и най-младите спортисти, които ще можем да наблюдаваме на терена, вижте В ГАЛЕРИЯТА ТУК.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача, като откриването, срещата от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни и финала на първенството на 11 юли ще бъдат излъчени съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.  

Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия дават старт на UEFA EURO 2020™

Ясно е разпределението на телевизионното излъчване на футболните мачове от UEFA EURO 2020™

Стоичков надъха националите за срещата със световния шампион

Европейското по футбол остава в 12 града

Най-големите събития, които бяха отменени или отложени през 2020 г.