Оплакванията са от деца, живеещи в център от семеен тип

Жители на столичния квартал „Овча купел”  се оплакват от тормоз  от център от семеен тип. Според хората, които потърсиха NOVA за съдействие, децата пият, вдигат шум , а през почивните дни са изпочупили  автомобили  пред блок. След всеки инцидент потърпевшите подават жалби в полицията. Но засега без резултат.

Центърът от семеен тип се намира в кооперация в квартала. В него живеят шест деца на възраст до 18 години.

Агресия на автобусна спирка в София (ВИДЕО)

Последният инцидент е от неделя. „Наши съседи ни помолиха да слезем, тъй като колата ни, паркирана пред блока, беше потрошена. Буквално нямаше къде да се стъпи от стъкла и отломки от порцелан. Моята кола и един съседен автомобил са със счупени стъкла и щети по капаците и тавана. Никой не се е погрижил да спре тези деца. Хвърляни са чаши, пепелници, парфюми”, споделя една от потърпевшите.

Родители твърдят, че детето им е системно тормозено в училище

Подобни инциденти е имало и преди. „Хората в 25 апартамента, които са в този блок, живеят в постоянен страх и стрес. Имаме и деца”, заяви една от живущите в сградата.

“Искам да изкажа нашето съжаление за случилото се на всички потърпевши. Тече вътрешна проверка по случая”, заяви Антония Тилкова, директор Програма SOS детско селище София- Перник.

Повече гледайте във видеото