Това заяви в студиото на „Здравей, България" представителят на ГЕРБ

Във вторник от ГЕРБ поискаха финансовият министър Асен Василев да отговори дали се проверяват твърденията, че директорът на НАП Румен Спецов е прехвърлил на фиктивен купувач своя фирма със задължения.

„Няма как да катастрофираме с тази наша теза, защото ние коментираме фактите. А те са следните: продава се фирма, в която има оборот от 6 млн. лв. В същото време в нея няма хора, наети на работа. След това идва един човек, който притежава още 23-24 фирми с огромни задължения и я купува за 500 лв. Това води към едни подозрения, че фирмата на г-н Спецов, преди да бъде продадена, се е занимавала с източване на ДДС. След това е била продадена на малоимотен човек”. Това обясни в ефира на „Здравей, България” Тома Биков от ГЕРБ.

Подкрепа, но и атака за шефа на НАП

„Предприели сме съответните действия по отношение на г-н Божков. Сега очакваме Румен Радев и финансовият министър да предприемат съответните действия по отношения на Спецов”, поясни той.

Биков коментира и видеозаписа, на който се вижда как бившият митнически шеф Петко Петков предава плик на президентския секретар Пламен Узунов по време на разговор в столично заведение.

„Предстои да видим последствията от тази среща. Очевидно никой не е в състояние да каже какво е имало в плика”, каза още Биков.

Целия разговор гледайте във видеото.