Потърпевши подозират, че отмъщението е заради поставените прегради

Срязани гуми на няколко автомобила в столичния кв. „Стрелбище”. Потърпевшите подозират, че вендетата е спретната заради кашпите, поставени да пазят алея пред блок от профучаващи коли. Наскоро „паяк” отнесе преградите и предизвика гнева на съкооператорите. След разговор със Столичната община стана ясно, че кашпите ще бъдат върнати.

АЛЕЯ ИЛИ СКОРОСТНА ОТСЕЧКА: За какво настояват хора от столичния квартал "Стрелбище"

„Някой води тиха война с нас. Това е алея за паркиране. Всяка вечер ние спираме по този начин. На кого пречим? Кой е подал жалбата? Това трябва да се установи от органите на реда. Ние по законосъобразен начин преговаряме и кашпите ни ще бъдат върнати”, разказа жителка на квартала.

Десетки автомобили с надупчени гуми в София

„Започнаха вандалски прояви. Затова се намесихме и докарахме бетонни кошчета, с които да покажем, че това всъщност не е улица и оттук не могат да минават коли”, обясни зам.-кметът по строителството в район „Триадица” инж. Христо Вълчанов.

Живущите в блока чуват силни шумове през изминалата нощ. Някои от тях забелязват мъж с нож и паве, който избягал през тревните площи, след като нарязал гумите на част от колите.  

Подробности гледайте във видеото.