Байдън планира да покани хора от службите за оказване на помощ, работници от важни сектори и военнослужещи

Президентът на САЩ Джо Байдън иска да придаде ново значение на Деня на независимостта тази година, като насърчи празненства в цялата страна за отбелязване на де факто връщането й към нормалността, след като пандемията от коронавируса наруши обичайното ежедневие за 16 месеца.

Въпреки че вчера САЩ надхвърлиха мрачния праг от 600 000 починали от вируса, Белият дом изразява все по-голяма увереност, че 4 юли ще бележи повратен момент във възстановяването на страната. И то макар да не се очаква САЩ напълно да постигнат своята цел за ваксиниране на 70 процента от пълнолетното население до празника.

Байдън и Путин си стиснаха ръцете (ВИДЕО+СНИМКИ)

В момент, когато заразяванията и смъртните случаи от COVID-19 намаляват до равнища, невиждани от първите дни на разпространението на вируса, пътуванията се увеличават и отново се отварят училищата и предприятията, Байдън обявява "лято на свободата", чествайки връщането на американците към начина на живот отпреди пандемията.

На празника ще се състои най-голямото събитие при президентството на Байдън досега: той планира да покани хора от службите за оказване на помощ, работници от важни сектори и военнослужещи и техните семейства на гощавка на открито на Южната морава на Белия дом и да гледа зарята над Националната алея. Служители казаха, че се очакват доста над 1000 гости, а окончателните приготовления още не са направени.

 

Източник: БТА