Инцидентът е станал в кв. "Долни Воден"

Нелеп инцидент в Асеновград. 3-годишно дете е било ударено от футболна врата на игрище. Инцидентът е станал преди две седмици, но по неизяснени причини едва днес става известен на обществото. Детето е настанено за лечение в пловдивска болница с черепно- мозъчна и гръдна травма. Състоянието му вече е стабилно, съобщи за NOVA бащата на детето. След усилията на лекарите състоянието му се стабилизира и утре ще бъде изписано.

Инцидентът е станал пред очите на майката на общинския стадион в квартал “Долни воден“ . Футболната врата по нареждане на местната власт в Асеновград е премахната. Хората в квартала поискаха бързи и адекватни мерки, които да гарантират сигурността и живота на децата им, които играят тук.

 

 

Бащата Стоян Радичев, който е известен моден дизайнер в Асеновград твърди, че вратата е паднала, защото не е била обезопасена.

Общината твърди, че няма вина. Стадионът бил отдаден безвъзмездно на футболен клуб “Сокол 2020“. От футболния клуб прехвърлиха отговорността за  стопанисването на общината.

Община Велико Търново е осъдена да плати 300 хил. лв. за смърт на дете

"От големите деца е паднала вратата. Те са бутнали вратата. Това дете не може да я бутне тази врата. Детето е зле сега", заяви Сафет Реджепов. 

"Ще изнесем в сички необезопасени футболни врати. Навсякъде където ги има, ще минем, ще ги изнесем и няма да позволим повече да се случи подобно нещо", категоричен е Георги Златев гл. експерт отдел  „Хуманитарни дейности“,  община Асеновград. 

Заради инцидента в „Долни воден“, Върховната административна прокуратура разпореди проверка на площадките за игра на територията на цялата страна.