Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Община Велико Търново е осъдена да плати 300 хиляди лева обезщетение на двамата родители на 8-годишното момче, което загина преди 7 години, затиснато от футболна врата на училищно игрище. Искът беше в двоен размер от признатия, съобщават от БНР.

Футболна врата падна върху главата на дете в Кюстендил

8-годишният Красимир загина на 1 юни 2013 година от паднала върху него необезопасена футболна врата в двора на училище „Вела Благоева“ във Велико Търново.

По делото във Великотърновския окръжен съд безспорно е установено, че настъпилият инцидент е в резултат на бездействието на длъжностни лица от Община Велико Търново, които не се предприели необходимите действия за включване на мини-игрището в списъка на обектите, подлежащи на контрол по всяко време.

Дете пострада, след като футболна врата падна върху него (СНИМКИ)

Общината се опита да прехвърли отговорността на родителите за недоказан надзор и на училището, но беше доказано, че към датата на инцидента игрището не е било прехвърлено на училището, а в съдебната експертиза се посочва, че смъртоносният инцидент е настъпил за секунди и намеса на възрастен не би го предотвратила.

Кой е виновен, че футболна врата уби дете (ВИДЕО)

Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд.