Коментар на Иван Димитров и Никола Вапцаров

Пореден предизборен дебат в ефира на NOVA. В студиото на „Здравей, България” Иван Димитров - кандидат за депутат от „Демократична България" и Никола Вапцаров - кандидат за депутат от  "Изправи се! Мутри вън!" коментираха актуални теми и дадоха предизборните си обещания.

Защо да гласуваме за вас?

„Изправи се! Мутри вън!” беше част от протестите срещу корумпирания модел на управление на ГЕРБ. За краткото 45 НС внесохме над 31 законопроекта. Бяхме двигателят за създаването на Комисия по ревизията. Успяхме да възстановим парламентаризма. Ако изберете нас, ще гласувате за коалиция, която изпълнява обещанията си и стои зад хората”, каза Вапцаров.

„Хората трябва да изберат „Демократична България", защото в партията има личности, които си разбират от работата и държат на принципите си. ДБ беше политическата сила, която реално влезе в битка със статуквото” обясни Димитров.

Предизборни дебати: Сблъсък между ГЕРБ и БСП

За реформите във властта у нас

„Цялата ни дейност в парламента успя да разкрие огромни злоупотреби. Г-н Борисов трябва да разбере, че е длъжен да отговоря пред НС”, каза депутатът от "Изправи се! Мутри вън!".

„Изобщо не става въпрос са „изчегъртване на професионалисти”. Лицата, които са сменени от служебното правителство, са политически назначени”, твърди депутатът от „Демократична България"

Готови ли сте за трети избори?

„Мисля, че партиите на протеста ще имат повече от 121 депутати и няма да има нови избори", смята Вапцаров.

 „Кабинет на малцинството би бил по-ефективен”, категоричен бе Димитров.

Повече гледайте във видеото.