Автомобилите изчакват средно по около 30 минути

Километрични опашки се образуваха от рано сутринта в петъчния ден на ГКПП „Кулата”. Около 7:30 часа дължината на колоната от автомобили  в посока към Гърция беше около еди километър.

ОПАШКИТЕ КЪМ ГЪРЦИЯ: Температури до 40 градуса мъчат туристите на границата (ВИДЕО)

Пътуващи към южната ни съседка споделиха в ефира на „Здравей, България”, че не са очаквали такъв наплив и то толкова рано сутринта.

Граничните власти пускат по около 50-тина коли, след което колоната отново се спира за около 20-30 минути. Oколо 9 часа опашката се стопи. Чакането, обаче, макар и в рамките само на час, изнерви хората и някои взеха кардинални решения - повече да не ходят това лято на гръцкото море. 

Почивката в Гърция: Ще пострада ли сезонът заради опашките по границата?

Междувременно стана ясно,че гръцкото правителство е обещало да изпрати до седмица допълнителни 20 служители, а от първи юли за туристи ще бъде отворен и съседният на "Кулата" пункт "Илинден - Ексохи".

 

 

"Официалното решение на гръцкото правителство го очакваме днес, за да уточним какъв ще бъде режима на преминаване, от българска страна сме уверили и сега уверявам всички ви, че имаме пълна готовност всички екипи, които да работят на 24-часов режим на работа", заяви Николай Шушков, областен управител на Благоевград.

Предстои да бъде отворен за движение и пункт Богородица между Гърция и Северна Македония.