Тази сутрин опашката е около километър

Километрични колони към границата с Гърция през уикенда. Опашките на „Кулата” започваха от рано сутринта. Колоната към граничния пункт достигна над три километра. А в ранния неделен следобед пропускателният пункт заработи на пълни обороти и опашките се стопиха.

Сериозни опашки от автомобили преди „Кулата”

Тази сутрин опашката бе около километър. Причината за забавянето бе смяната на служителите по гръцката граница. Облекчението, което гръцките власти пуснаха, а именно да се минава с бърз тест, допълнително е привлякво туристите, смятат специалисти.

Наложи се полицията да спира движението далеч от пункта, за да не се получават струпвания на границата. Отново голяма част от пътуващите бяха румънски граждани. 

 

 

"Чакаме вече 40 минути. Като за понеделник очаквахме да има по-малко хора. Тръгнахме от София още в 5 часа, като идеята беше да избегнем задръстванията. Ваксинирани сме и нямаме притеснения, че процесът на пункта ще е дълъг", казват чакащи на опашката.

„Повечето туристи продължават да преминават през „Кулата”. В другите европейски страни няма такива гранични пунктове и е мисля, че е време това да се случи и между нашите две страни”, казва икономистът и хотелиер Йоаким Каламарис.

Повече по темата гледайте във видеото