За измамника ви разказахме в разследване на NOVA, след което той беше задържан

След разследване на NOVA преди две седмици беше задържан Никола Маринов - човекът, представящ се за пилот, автомобилен състезател, прокурор, моторист и дори лекар. След излъчването на репортажа с екипа на NOVA се свързаха още хора, попаднали в схемите на Маринов. Право на отговор поиска и неговата майка Константина Корчева.

Говорят жертвите на измамника, представял се за прокурор, служител в посолства и пилот

Съученици и съседи на Маринов разказват, че историите за неговите различни самоличности са известни на всички. За свои съученички е казвал, че предлагат интимни услуги срещу пари.

Майка му потвърждава всичко за сина си. На срещата с екипа на NOVA Корчева беше подкрепена от Николай Колев – Босия, отец Георги Иванов и Йорданка Колева – бивш кандидат за президент, позната под името Йоана Рубин.

Задържаха измамник, представял се за старши прокурор

„Потърсих ви, за да дам отговор на всички клевети, които бяха пуснати. Моят син беше арестуван в едно заведение. Той може да е твърдял, че е прокурор, може и да не е. Знам, че той има много тънък хумор и иронизира хората”, каза тя пред NOVA.

Ден преди интервюто, Корчева е заснета да уговаря хора какво и как да заявят пред камерата ни. Основното, което ги е съветвала, е да покажат сина й в най-добрата му светлина.

По данни на Софийската районна прокуратура Маринов вече има две присъди за кражби и една за домашно насилие. Има образувано и друго наказателно производство за закана за убийство, което не е приключило. След репортажа на NOVA той беше задържан от екип на Икономическа полиция към Първо РПУ. В момента е с повдигнато обвинение за измама и с постоянна мярка „задържане под стража”.

 

 

„Продължават да текат действия по разследването. Сигналът е подаден от човек, който е станал жертва. Благодарение на него, на вас и разследването, мъжът е задържан на място. Има и други сигнали от потърпевши”, обясни комисар Добромир Обрешков.

Такъв тип измамници се раждат такива, притежават харизма и оказват влияние на другите хора, посочи комисарят. При подобни измами жертвите много рядко подават сигнали, било то от срам, или от страх.

Подробности гледайте във видеото.