По думите му максималното, което може да се направи с Македония, е анекс към Договора на добросъседство

"Нямам информация за подслушвания на политици или граждани. Редно е да се извади списък при такива изнесени факти". Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Карачаканов в предаването "Офанзива с Любо Огнянов".

Той смята, че служебното правителство е субективно и създава внушения.

А по темата за Северна Македония заяви, че повече от една година натискът към България не е спирал. Немалко страни-членки обаче смятат, че Македония и Албания не са готови да бъдат в ЕС.

"Служебното правителство зае ясна позиция по темата за Македония. "Да, България" и "Изправи се  Мутри вън!" са привърженици на присъединяването на Македония, за да се спре руското влияние", допълни лидерът на ВМРО.

Според него сред задължителните условия са Македония да промени образователната си система, тъй като в нея с фалшифицирани факти се възпитава омраза към българското.

Освен това реабилитация на българите, репресирани в Югославската република след 1944 г., само защото се наричат българи, както и спиране на езика на омразата през медиите и културните прояви.

Красимир Каракачанов: Скандално е да се променя позицията към РС Македония (ВИДЕО)

По думите му максималното, което може да се направи е анекс към Договора на добросъседство, в който да се изяснят нещата, които не са разбрани от Скопие.

Той говори и за предстоящите избори.

"Според европейските критерии Турция не минава за демократична, а авторитарна. Служебното правителство да предложи във Видин да се гласува на хартия, а в Турция да изпратим машините", коментира Каракачанов.

За трагедията с падналия самолет той каза, че не е редно да се търсят виновни, тъй като трябва да се изяснят обстоятелствата.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.