Той остава за постоянно в ареста

Нападателят на 17-годишната ученичка от Бургас, която в неделя вечерта бе наръгана с нож, докато с приятели пресича пешеходна пътека, остава за постоянно в ареста. Това постанови  Бургаският окръжен съд.

ОПИТ ЗА УБИЙСТВО: Мъж намушка 17-годишно момиче в Бургас

27-годишният И.К. е обвинен за това, че направил опит умишлено да умъртви 17-годишно момиче, като опитът е останал недовършен поради независещи от И.К. причини. По време на заседанието за гледане мярката за неотклонение стана ясно, че пострадалата е получила 18 пробождания.

В съда бяха представени документи за това, че нападателят е с „параноидна шизофрения". Заради поведението му дори се наложи заседанието да бъде прекъсвано неколкократно. В съдебната зала обвиненият в опит за убийство на 17-годишната ученичка беше доведен окован с белезници. Стана ясно, че нападението е извършено с кухненски нож. Причината- конфликт с брата на пострадалата. Раните на момичето били по цялото тяло.

Какво е състоянието на намушканото с нож момиче в Бургас

Все още не са готови експертизите, които да посочат дали по време на деянието нападателят е бил под влияние на алкохол и наркотици, от които сам признал ,че е зависим. По време на заседанието Иван Кокенов беше видимо неадекватен. Той обясни, че не може да говори заради лекарствата, които му предписал лекарят на затвора. Заради това разпитаха и медика.

„По негови думи той има параноидна шизофрения от 2015 година”, обясни фелдшерът Росанка Попова. Същото потвърдиха и документите, представени от прокуратурата.

Въпреки,че има две висящи съдебни производство - за кражба и за нападение и грабеж, адвокатът на Иван поиска той да бъде оставен под домашен арест, за да провежда лечение. Трудна била комуникацията му и със служебния му защитник.

По работното обвинение за опит за убийство младият мъж може да получи присъда от 10 до 20 години затвор.