Един от тях е, че искал "да избави баща си от невидими човечета, които го тормозят", обясни Чинев

Нападателят с нож от Бургас остава в ареста. Това постанови Окръжният съд. Във вторник мъжът рани сериозно 17-годишна ученичка на пешеходна пътека. Тя е в болница с 18 прободни рани. В съда бяха представени документи за това, че нападателят е с „параноидна шизофрения". Заради поведението му дори се наложи заседанието да бъде прекъсвано неколкократно.

Мъжът, наръгал с нож тийнейджърка, поиска лекарска помощ в съда

„По информацията, с която разполагаме, обвиняемият е бил настанен за лечение в областния диспансер последно през декември 2015 г. По негови самопризнания, той не е приемал поддържаща терапия, като е бил изцяло некритичен към заболяването си”, обясни наблюдаващият прокурор и ръководител на Бургаската окръжна прокуратура Георги Чинев.

Той обясни, че между обвиняемия и пострадалата е имало разговор, след който Иван я напада – хващайки я за косата, той прорязва гърлото й, като причинява прорезна рана с дължина 15 см, след което й нанася 16 прободни рани в гърба. Според обвиняемия причината за нападението е конфликт с брата на момичето. Той също е разпитан, но има несъответствие между двете версии на двамата мъже.

Какво е състоянието на намушканото с нож момиче в Бургас

„Това, което може да се изведе като безспорно, е, че те са имали конфликт. Обвиняемият твърди, че е чул слухове, че братът на пострадала е злословил срещу него. В последствие той заявява, че предприел посегателството, за да може да избави баща си „от невидимите човечета, които го тормозят”. Веднъж той посочва, че мотивът е омраза към брата на пострадалата, след това – че е искал да избави баща си”,  обясни Чинев.

Подробности гледайте във видеото.