Министърът на културата даде отчет с пост във Facebook

"Във връзка с ремонта на столичното Ларго, стигнал и до ОЛАФ, Министерството на културата държим да направи публични всички последващи действия по казуса". Това написа в профила си във Facebook министърът на културата Велислав Минеков. 

Минеков: Близо 4,5 милиона евро са изчезнали при ремонта на Ларгото

В поста си в социалната мрежа той посочва, че подопечното му ведомство е изпратило преведен доклада на ОЛАФ на Върховната касационна прокуратура на 17 юни.  "Върховна касационна прокуратура бе сезирана по наша инициатива, като Министерство на културата изрично изиска да бъде уведомено за хода на разследването", пише Минеков.

Проф. Минеков: Листът с нарушения в Министерството на културата е огромен

"В Министерството на културата е получено писмо от Главна Дирекция национална полиция на МВР във връзка с провеждано следствие. На него бе отговорено в срок, предоставена е цялата изискуема и налична информация, касаеща провежданата от тях проверка", допълва министърът. 

Ведомството е изпратило писмо и до Управляващия орган на ОППР с възражения по основателността и размера на финансовата корекция. То по никакъв начин не оспорва констатациите на ОЛАФ, а само финансовите корекции, които биха нанесли сериозни загуби на България. В същото време, ако не възразим, аз мога да бъде упрекнат от прокуратурата, че не съм защитил държавния интерес и поради това ще връщаме средства.

Минеков: Безсрамие в името на усвояване, тенекеджии "реставрирали" Паметника на Левски

"Министерството на културата държи цялата истина да излезе наяве, но същевременно не може да си позволи изискваните финансови санкции. Това ще бъде пагубно за ведомството и за културата като цяло", пише още Минеков.