Има задържани в Пловдив и Варна

Нова акция срещу купуването на гласове, този път в Пловдив. Задържан е мъж и са претърсени помещения в квартал „Столипиново”, но за евентуални престъпления на миналите избори на 4 април. От прокуратурата в града се оплакаха от влошена комуникация с полицията. От МВР пък отказаха коментар по това разследване.

В петък в цех за дограма в „Столипиново” е бил задържан собственикът му Ангел Карагьозов. Неофициално, според разследващите, той се е занимавал с купуване на гласове за определена политическа сила на изборите на 4 април. Вчера са иззети тефтери с лични данни на над 2000 души и близо 7000 лева. Заради липса на комуникация между полицията и прокуратурата в Града под тепетата обаче, 40-годишният мъж беше освободен от ареста.

Акция в Горна Оряховица, привикаха 10 души в полицията

Множество екипи на полицията вчера пристигнали на работното място на бизнесмена Ангел Карагьозов в центъра на „Столипиново”. След претърсвания последвал и арест за търговия с гласове.

Въпрос: Познавате ли Ангел Карагьозов?

Отговор: Кой ангел? Не го знам.

Въпрос: Мъжът, който е бил задържан?

Отговор: Не знам, не го познавам.

Тези, които познават арестувания мъж в „Столипиново”, се оказаха малко, но не вярват да е вършил престъпления: „Той е един млад бизнесмен, който развива бизнес. Има си офис за дограма”, посочват живущи в квартала.

9 задържани за купуване на гласове в Бургаско

А тъщата на Карагьозов беше лаконична:”Не знаем нищо. Вчера не бяхме тук и не знаем нищо”.

А 24 часа след мащабната акция и ареста, задържаният беше освободен.

„Ние нямаме конкретика, която да ни даде възможност да преценим, че конкретното лице Х е направило нещо”, заяви Атанас Илиев, зам.- районен прокурор на Пловдив.

Единствената информация, с която прокуратурата разполага е, че от цеха за дограма за иззети 11 дамаджани с ракия, 50 чифта маратонки, пари и тефтери. „За съжаление какво пише в тези тефтери и в тази тетрадка, предстои да разберем и ние”, подчерта Илиев.

Къде да подадем сигнал за купуване на гласове

От полицията в Пловдив отказаха коментар по темата с мотива, че е образувано досъдебно производство и само прокуратурата има право да дава изявления.

Междувременно във Варна, според източници на NOVA, също има задържани по подозрение в купуване на гласове. Разпитват се над 100 души. Един от арестуваните е мъж с прякор „Чирпанския”, за когото се твърди, че е ръководил организираната престъпна група. Заедно с него в ареста е лице, по прякор „Коча”. Все още не ясно как е действала групата и какъв е мащабът на търговията с купения вот.