Данните са към 15 часа

От началото на предизборната кампания до 15 часа днес са получени общо 982 сигнала за нарушения на изборното законодателство и политическите права на гражданите, съобщават от МВР. Спрямо данните към същия час на 4 април се отчита увеличение от 83% на регистрираните сигнали. Съставени са 9936 предупредителни протокола, което е увеличение от 539% на идентично съставените протоколи спрямо данните от деня на предишния вот. 

В държавното обвинение има  919 преписки и са образувани 76 досъдебни производства. Най-много разследвания има в София и в Пловдив, а 9 души вече са с обвинение.

Вотът на политическите лидери (ОБЗОР)

За периода от 6 юли до 14.00 ч. на 11 юли в Дирекция „Български документи за самоличност“ и в звената им в СДВР и ОДМВР са издадени общо 1137 удостоверения. Само за днешния ден техният брой е 180.

Оперативната обстановка в зоните за отговорност на граничните пунктове е нормална. На "Капитан Андреево", "Лесово" и "Калотина" на българо-сръбската граница има интензивен трафик на изход от страната. Задействана е процедура за облекчени гранични проверки.

В Нова Зеландия изборният ден приключи

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които пречат на нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както и на имейл izbori2021@mvr.bg.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН ЧЕТЕТЕ ТУК