Той обяви това във Варна, където ще присъства на Националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2021“

„Идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат е екзотична, защото това нещо трябва да мине в парламента. Преди да се стигне до него предполагам, че трябва да се мине през едни много сериозни преговори, които преди всичко ще бъдат за коалиция, която да предложи нещо подобно”. Това заяви служебният премиер Стефан Янев във Варна, където ще присъства на Националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2021“.

 

 

„Служебният кабинет е съставен от специалисти, които не са партийно свързани. Служебният кабинет е надпартиен. На тези хора не може да им се каже „отидете и свършете нещо”. Не искам да го коментирам, защото това засяга свободната воля на всеки един от сегашния състав на кабинета”, допълни той.

Служебната власт с равносметка за изборите (ОБЗОР)

Запитан за коментар относно оттеглената номинацията на Николай Василев за премиер, Янев заяви: „Трябва да бъдем търпеливи и спокойни и да оставим партиите да си свършат работата. В крайна сметка тяхната отговорност и конструктивизъм ще проличат в следващите дни. Новоизбраните партии достатъчно добре осъзнават отговорността към българските граждани и мисля, че ще има конструктивен диалог. Нека ги оставим да работят на спокойствие и да не даваме отстрани рецепти какво и как трябва да се случи – те знаят най-добре”.

На въпрос дали би приел отново да е премиер на второ служебно правителство, той отговори: „Това е една много далечна и почти невъзможно хипотеза, така че нека не обсъждаме нещо, за което няма предложение”.

Три са основните версии за катастрофата с МиГ-29 край Шабла (ДОКЛАД)

Относно инцидента със загиналия пилот край Шабла, Стефан Янев коментира: „Нека не спекулираме по тази тема. Следствените мероприятия продължават, не е особено полезно да се коментира в детайли на този етап. Нека дадем на разследващите време, за да си свършат работата". И допълни: „Нека не избързваме с изводите, както и да слагаме етикети и да търсим кой какво е направил или не е направил. Няма нужда да коментираме разследването, което не е приключило в своята цялост”.

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК