Вижте кои абонати ще бъдат засегнати

Част от София остава временно без топла вода през август. Причината е планирано спиране на ТЕЦ „София Изток“ от 2 до 11 август. То ще засегне 6 274 абонатни станции.

В същото време, но само за период от 7 дни – от 2 до 9 август, ще бъде преустановена работата и на топлорайон „София“, съобщават от „Топлофикация”. 

Близо половината абонати на „Топлофикация София” ще доплащат за парно

„Планирали сме ремонтните работи да започнат по време на най-активния летен сезон, когато повечето хора са извън София. Постарали сме се максимално да ограничим броя на засегнатите потребители. От около 4400 абонатни станции в топлорайон „София”, по време на ремонта, без топлоподаване ще останат 3800. Останалите 600 ще бъдат захранени от съседните отоплителни централи на топло районите „Люлин” и „Земляне”, коментира Инж. Николай Николов, директор на ТР „София“.

Спирането на топлоподаването ще засегне кварталите, които се захранват от ТР „София Изток“ и ТР „София“. Това са кв. „Яворов”, кв. „Гео Милев”, кв. „Изток”, кв. „Изгрев”, кв. „Лозенец”, ж.к. „Дианабад”, ж.к. „Младост 1, 1А, 2, 3 и 4”, кв. „Витоша”,  жк. „Дружба 1 и 2”, участък от централна градска част и др.

Прокуратурата проверява цените на тока и парното

Основната причина за спирането на ТЕЦ „София Изток“ е нуждата от изпитание на газопровода от газоразпределителна станция „Казичене“ до централата в присъствието на Изпълнителна дирекция технически надзор /ИДТН/ към ДАМТН.

Ако при тестовете се установи проблем, топлоподаването може да бъде отложено. „Допълнително може да отнеме от един до седем-осем дни, зависи от степента на авариралия участък“, каза директорът на ТЕЦ „София Изток” Росен Флоров.