Апостол Минчев беше уволнен след по-малко от 2 месеца на поста

Спрените ремонти на пътища ще бъдат възобновени до дни, когато ще има и ново ръководство на Пътната агенция. Това е обещала пред кметове и представители на бизнеса регионалният министър Виолета Комитова. До разговорите се стигна след като Комитова уволни шефа на АПИ заради негова заповед за спиране на всички ремонти. Пред NOVA той пък твърди, че има друга причина за отстраняването му.

Три дни след скандала уволненият шеф на АПИ Апостол Минчев представи своята версия. Според него спирането на ремонтите бил единственият вариант агенцията да успее да се разплати със строителите. До средата на юли тя дължала над 750 млн. лева. Минчев отрече да е издал заповедта на своя глава, а твърди, че го обсъдил с министър Комитова.

Уволниха шефа на АПИ след по-малко от 2 месеца на поста

„Това, което с министър Комитова говорихме на 12 юли, трябваше да бъде направено, защото друг разумен изход няма. Евентуално разплащане на всички задължения, би означавало, че след това могат да бъдат продължени дейностите. Но ако това не бъде направено просто аз щях да бъда следващият, който щеше да последва г-н Терзийски с призовка от прокуратурата< заяви  Апостол Минчев – уволнен като шеф на АПИ.

Като причина за уволнението си той вижда друго - отказал на Виолета Комитова да прекрати проекта за тунела под Шипка, за близо 360 млн. лева.

„Пътната агенция от доста години е боксова круша за политици. Политици от всички партии се упражняват и правят рокади, правят натиск върху тези, които управляват агенцията”, посочва още Минчев.

Междувременно Комитова се срещна със засегнати от спрените ремонти кметове и бизнес. Обещала им забраната да бъде отменена до ден-два.

МРРБ: 70 млн. лв. са загубени от необработени нарушения в ТОЛ системата

 „Едно от нещата, които трябва да се случат, е това писмо да бъде последвано от друго писмо, с което ремонтите отново да бъдат възстановени. Тези обекти да бъдат завършени за сроковете, за които са договорени”, категорична е Таня Христова – кмет на Габрово и член на УС на сдружението на общините.

 „ Изяснихме нещата. Какво се оказва? Всички ремонти са блокирани. Кому е нужно заради едно писмо? Най-важното е скоростния път Ботевград-Видин, понеже се спира целият трафик, за да може да се работи по този скоростен път”, заяви  Иван Аспарухов – кмет на Мездра.

От регионалното министерство  все още търсят кой да поеме Пътната агенция на мястото на уволнения Апостол Минчев.