Коментар на Димитър Маргаритов

„Категорично нарушенията по курортите са по-малко. Сезонът е много различен. Потребителите са по-малко, съответно жалбите също. В началото на годината беше затворено почти всичко. Коректността на търговците се е повишила, защото е трудно да се оцелее в тези необичайни условия”. Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в ефира на „Здравей, България".

По думите му на нашето Черноморие в момента има предимно българи. „Най-често туристите се оплакват, че поради наплив се вдигат цените на чадърите и шезлонгите. Част от хората са недоволни и от условията за настаняване и недобро отношение от страна на персонала”, поясни Маргаритов.

НОВА ГОДИНА В ХОТЕЛ ФАНТОМ: Как семейство "изгоря" с 800 лева?

Той коментира и това, че в условията на пандемия много от почивките се отменят по различни причини. „До 31 декември миналата година действаше извънредното законодателство, което удължаваше значително срока за възстановяване на средства от страна на туроператорите. Към момента тази норма не е в сила. Така че, когато пътуването се отменя, хората трябва да настояват да си получат парите", каза още председателят на КЗП.

СКРИТИ ТАКСИ: 40 лв. на ден за ползване на интернет в хотел на Черноморието