Заседанието продължи близо три часа

Скандал в комисията по казуса "Росенец". Заседанието продължи близо три часа. За изслушване беше поканен кметът на Бургас, но се оказа, че част от депутатите не знаят за това и заявиха, че не са подготвени с документи, за да задават детайлни въпроси. Още в началото ДПС и "Демократична България" влязоха в спор.

"Нека когато се изслушват в качеството си на държавни органи, всички колеги да са уведомени. Това дойде малко като изненада", заяви Хамид Хамид, ДПС. 

"Поредната бизсмислена комисия с поредните безсмислени решения. Днес явно ще има интерпретации. Ние не знаем за какво са тук", посочи колегата му Рамадан Аталай. 

Депутатите създадоха временна комисия за "Росенец"

Калоян Янков от ДБ беше категоричен: "Разбирам ви,че е безмислена. За нас има голямо значение. Този лесопарк и район е много значим за това какво се е случвало в държавата"

Беше поставен въпросът дали има и колко са незаконните постройки край "Росенец".

"Как общината е допуснала строителство на огромни по обем обекти. Излиза че са 14". попита Янков. 

"Да, има констатирани незаконни обекти. Имаме двуетажна масивна сграда. До момента,  в който не е получен сигнал, ние не извършваме такива проверки. Не разполагаме с ресурс. Ние сме реагирали веднага, щом е получен сигнал", отгоровори инж. Чанка Коралска, зам.-кмет на Община Бургас.

“Демократична България” настоя регионалното министерство да въведе ред на “Росенец”

"Ако искате да спрем телевизиите и да спрем шоуто - и към вас,  и към общината, ако говорите, че има незаконно строителство", подчерта Рамадан Аталай. 

Стигна се до скандал след прожекция на кадри от брега на морето и обвинения, че председателят не овладява ситуацията със задаването на въпроси. Беше решено да бъдат поканени за изслушване представители на държавни институции - сред тях са министърът на Вътрешните работи, шефът на НСО, областият управител на Бургас и всички документи от Агенцията по кадастъра.